De omgeving

Le Paradis is gelegen in het Parc Naturel de la Lorraine, nabij het Lac de Madine. Er zijn fraaie bossen, waarin veel wandelroutes zijn uitgezet. Of je nu te voet, te paard, met de auto, motor of de fiets gaat, je kunt hier unieke landschappen ontdekken en plekken bezoeken waar kunst, geschiedenis en traditie samenkomen. Ook de flora en fauna van de Lorraine is de moeite waard: reigers, kraanvogels, truffels, bosbessen, reeën zijn daar voorbeelden van. De plaatselijke bewoners en boeren hebben veel oog voor het behoud van de natuur. Zij leven in harmonie met hun landerijen en hebben in hun activiteiten de menselijke schaal weten te behouden.

De Eerste Wereldoorlog heeft een grote rol gespeeld in de omgeving van Le Paradis. Ook nu nog zijn de sporen daarvan zichtbaar, in de vorm van loopgraven, forten en andere verdedigingswerken, indrukwekkende begraafplaatsen en monumenten. Vanuit de tuin is het Amerikaanse monument Butte de Montsec zichtbaar.

Diverse steden zijn een bezoekje meer dan waard:
Metz, een gezellige winkelstad aan de oevers van de Moezel, met het Centre Pompidou – Metz en vele terrasjes;
Nancy met de Place Stanislas (het plein met de gouden hekken), het Parc de la Pépinière en het Musée de Beaux Arts;
Verdun met de vele (niet vrolijke, maar wel indrukwekkende) herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog, maar ook de gezellige boulevard met terrasjes langs de Maas.
Voor deze steden hebben wij een stadswandeling beschikbaar.

In de Lorraine streek hoef je niet stil te zitten, er zijn vele mogelijkheden om erop uit gaan. Buiten de grote steden, is er veel historie in de buurt met prachtige kastelen en monumenten. Er is altijd wel een markt of een brocante in de buurt of er wordt een plaatselijk feest gegeven. Wilt u meer weten? Vraag dan naar de mogelijkheden en activiteiten in de streek of kijk op www.tourisme-meuse.com.

Zoeken