skip to Main Content

De omgeving van Le Paradis

Le Paradis is gelegen in het Parc Régional Naturel de Lorraine, nabij het Lac de Madine. Of je nu te voet, te paard, met de auto, motor of de fiets gaat, je kunt hier unieke landschappen ontdekken. En je kunt plekken bezoeken waar kunst, geschiedenis en traditie samenkomen. Ook de flora en fauna van de Lorraine is de moeite waard: reigers, kraanvogels, truffels, bosbessen, reeën en vossen zijn daar voorbeelden van. De plaatselijke bewoners en boeren hebben veel oog voor het behoud van de natuur.

Eerste Wereldoorlog

De Eerste Wereldoorlog heeft een grote rol gespeeld in de directe omgeving van Le Paradis. Ook nu nog zijn de sporen daarvan zichtbaar. Je vindt hier loopgraven, forten en andere verdedigingswerken, indrukwekkende begraafplaatsen en monumenten. Vanuit de tuin is het Amerikaanse monument Butte de Montsec zichtbaar.

 

Stedenbezoek

Diverse steden zijn een bezoekje meer dan waard:
Metz, een gezellige winkelstad aan de oevers van de Moezel. Bezoek het museum Centre Pompidou–Metz, de indrukwekkende kathedraal, de markthal met heerlijke produkten en de vele terrasjes;
Nancy met de vele Art Nouveau panden, het Place Stanislas (het plein met de gouden hekken), het Parc de la Pépinière en het Musée de Beaux Arts;
Bar-le-Duc met in het beschermde oude stadsdeel veel stadspaleizen, de Saint-Étienne kerk en de klokkentoren. In het eerste weekend van juli vindt hier het Renaissance festival plaats;
Verdun inclusief de Champ de Bataille, het slagveld ten noordoosten van de stad. Hier zijn de vele (niet vrolijke, maar wel indrukwekkende) herinneringen aan de Eerste Wereldoorlog. Maar ook de gezellige boulevard met terrasjes langs de Maas.
Voor deze (en andere) steden hebben wij een stadswandeling beschikbaar.

 

In de Lorraine streek hoef je niet stil te zitten, er zijn vele mogelijkheden om erop uit gaan. Buiten de grote steden, is er veel historie in de buurt met prachtige kastelen en monumenten. Er is altijd wel een markt of een brocante in de buurt of er wordt een plaatselijk feest gegeven. Wilt u meer weten? Vraag dan naar de mogelijkheden en activiteiten in de streek of kijk op www.toerisme-maas.com. En voor tips over Metz kun je ook terecht op www.tipsfrankrijk.nl/steden/metz/

Andere leuke overnachtingsadressen

Aire les Biefs (Auvergne)

Aire les Biefs betekent “rustplaats tussen de watervallen”. René & Rudolf hebben een royaal huis, wat eerst de oude dorpsschool en later een vakantiekolonie was, omgetoverd tot een waar paradijs voor rustzoekers, wandelaars en natuurgenieters. De chambres d’hôtes en de gîtes lenen zich uitstekend voor een langer verblijf. Geniet van de tuin, het zwembad en de uitstekende kookkunsten van Rudolf.
www.lesbiefs.eu

Chambres d’Hôtes La Joyeuse (Berry)

Chambres d’hôtes La Joyeuse, voor een ontspannen verblijf in een rustig dorpje in het hart van Frankrijk. Fietsen, wandelen, kastelen bezoeken, of genieten van het huis, de tuin en het zwembad: het kan allemaal. En natuurlijk ‘s avonds aanschuiven voor een heerlijk diner! Caroline & Richard doen er alles aan om je een heerlijke vakantie te bezorgen!
www.la-joyeuse.com

Le Miracle (Cevennen)

Bij de drie vakantiehuizen (2 tot 6 personen) van Le Miracle vindt u alles voor een geslaagde vakantie in het zuiden van Frankrijk: een luxe en comfortabel huis, fijn groot zwembad in een prachtige natuurlijke omgeving. De vakantiehuizen maken deel uit van een indrukwekkende 17e-eeuse mas (voormalige boerderij) midden in de natuur van de Cevennen in Zuid-Frankrijk. Eigenaren Lydia & Guus heten u van harte welkom!
www.lemiracle.nl

A room in Paris (Parijs)

In het 10e arrondissement, vlak bij Gare du Nord en Gare de l’Est, runt Peet sinds 2005 een Chambres d’Hôtes met 5 kamers in een prachtig ingericht appartement in Hausmann-stijl. Een rustpunt in het hectische Parijs. Ontdek vanuit hier alles wat Parijs te bieden heeft.
www.aroominparis.com

Of kijk voor leuke adresjes op één van de volgende sites (en boek bij voorkeur rechtstreeks bij de accommodatie en NIET via een boekingsplatform zoals booking.com, AirBnB etc.):

Back To Top